● 2 āboli,
● 2 tostermaizes šķēles,
● 2 olas,
● ½ ēdamkarotes cukura, ● 1 tējkarote kanēļa,
● 20 gramu sviesta, saldējums.
LAI PANAŠĶĒTOS ar šādu rudenim piestāvošu un viegli pagatavojamu gardumu, šoreiz izmantoju vairākas mazās jeb mini tostermaizes šķēlītes. Vispirms nomazgāju un nomizoju ābolus un izgriezu tiem serdes. Augļu mīkstumu sagriezu nelielās daiviņās un līdz zeltainumam apcepu sviestā, pievienojot arī cukuru un kanēli.
Atsevišķi ar dakšiņu viegli sakūlu olas ar šķipsniņu kanēļa un cukura. Maizes šķēlītes apmērcēju sakultajās olās un no abām pusēm apcepu viegli ietaukotā pannā. Gatavās maizītes pārklāju ar saceptajiem aromātiskajiem āboliem. Labi garšoja kopā ar saldējumu, bet rotājumam varam izmantot kādu piparmētru lapiņu.
- Brigita Skaistkalne
Reklāma