● Rudzu rīvmaize,
● skābais krējums,
● pūdercukurs,
● zemenes,
● piparmētru lapiņas.
IZEJVIELU DAUDZUMS atkarīgs no piepildāmo trauciņu skaita un lieluma.
Svaigas zemenes noskaloju, apsusināju, noņēmu zaļās kauslapiņas un ogas sastampāju. Skābo krējumu (pēc vēlēšanās te varam izmantot arī saldo krējumu) saputoju kopā ar pūdercukuru, cik pēc garšas šķita vajadzīgs.
Deserta trauciņos kārtās izlīdzināju vietējā ražojuma rudzu rīvmaizi, sasmalcinātās zemenes un saputoto krējumu. Kārtas atkārtoju. Desertu vēl uz pusstundu ievietoju ledusskapī. Pirms baudīšanas kārtojumu greznoju ar ogām un piparmētru lapiņām. Dekorēšanai varam pārkaisīt arī grauzdētas mandeļu skaidiņas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties