Sastāvdaļas:
• 200 gramu kūpinātas vistas gaļas,
• 1 avokado,
• ½ mango,
• sauja rukolas,
• 1 ēdamkarote granātābolu sēklu,
• 30 gramu mandeļu skaidiņu,
• 1 ēdamkarote citrona sulas.
Mērcei:
• 1 ēdamkarote citrona sulas,
• 1 tējkarote šķidra medus,
• 1 ēdamkarote franču sinepju,
• 2 ēdamkarotes eļļas,
• sāls, malti pipari.
Kad visas vajadzīgās sastāvdaļas bija sagādātas, šādu garšām bagātu salātu pagatavošana aizņēma nepilnu pusstundu. Un jāsāk taču beidzot pierast pie rukolas!
Vispirms pagatavoju mērci – saputoju kopā medu ar sinepēm, eļļu, citrona sulu un garšvielām. Mandeļu skaidiņas sausā pannā apgrauzdēju.
Rukolu noskaloju un apsusināju. Avokado nomizoju, izņēmu kauliņu, bet mīkstumu sagriezu salmiņos, ko vēl pārslacīju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Nomizoju un sagriezu salmiņos arī pusi mango augļa. Kūpināto vistas gaļu sagriezu smalkos kubiņos. Sagatavotās sastāvdaļas samaisīju ar mērci, izliku trauciņos un apbārstīju ar mandeļu skaidiņām un granātābolu sēklām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne