• 4 olas,
• 150 gramu sviesta,
• 100 gramu kartupeļu cietes,
• 100 gramu kviešu miltu,
• 150 mililitru saldā krējuma,
• 1 tējkarote cepamā pulvera,
• 100 gramu rīvēta siera,
• šķipsniņa sāls,
• 1,5 ēdamkarotes raudenes.
Ja dīkā jau kādu laiku atrodas elektriskā vafeļu cepamā plītiņa, nu atkal ir laiks izcept tajā kādu kārumu. Un šoreiz, ierasto saldo vietā, tās varētu būt sāļās vafeles ar sieru. Tās lieliski noderēs arī “groziņam”, lai piedalītos kādā radu vai draugu saietā.
Vispirms samaisīju visas sausās sastāvdaļas – kviešu miltus, cieti, cepamo pulveri, sāli un kaltēto raudeni jeb oregano. Mīkstu sviestu putoju un, nepārtraucot putošanu, pa vienai pievienoju olas, pēc tam pakāpeniski piekaisīju arī sauso maisījumu un pielēju saldo krējumu. Mīklu maisīju tik ilgi, līdz ieguvu viendabīgu masu. Visbeidzot piejaucu sarīvētu sieru. Sakarsētā vafeļu pannā ar karoti izlīdzināju mīklu un cepu vafeles, līdz tās kļuva zeltaini brūnas un visa mīkla bija izcepta. Kopumā šoreiz ieguvu 35 sirsniņas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne