Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Salāti ar granātābolu sēkliņām un kūpinātu cāļa šķiņķīti

Foto: Brigita Skaistkalne

Sastāvdaļas
● 2 vārītas bietes,
● 1 svaigs burkāns,
● 1 kūpināts vistas šķiņķītis,
● 150 gramu siera,
● granātābolu sēkliņas,
● majonēze, sāls,
● sīpolu lociņi.

Iegādātās jau izvārītās bietes sarīvēju uz rupjās rīves. Burkānu nomizoju un sarīvēju uz mazliet smalkākas rīves. Arī sieru sarīvēju. Kūpinātu vistas šķiņķīti jeb girosu sagriezu mazos kubiņos. Salātu sastāvdaļas bļodā liku kārtām, katru pārsmērējot ar biezu majonēzi un, kur šķita vajadzīgs, mazliet uzkaisot arī sāli garšai: vispirms bietes, tad burkāni, pēc tam vistas gaļa un rīvētais siers. Virsu vēl pārsmērēju ar majonēzi, uzkaisīju granātābolu sēkliņas un smalki sagrieztus sīpolu lociņus. Grezni!

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.