Sastāvdaļas
• 600 g jauktās maltās gaļas,
• 200 g biešu,
• 1 ola,
• 1 sīpols,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 1 tējkarote koriandra,
• 1 tējkarote kumīna,
• malti melnie pipari,
• sāls,
• rīvmaize,
• augu eļļa.
Malto gaļu – liellopa gaļa kopā ar cūkgaļu – liku bļodā. Sīpolu smalki sagriezu, nelielu bieti nomizoju un sarīvēju uz smalkās rīves. Ķiplokus sasmalcināju spiedē. Šīs sastāvdaļas, kā arī olu, kumīnu, koriandru un piparus pievienoju gaļai. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisīju kopā. Jāraugās gan, cik sulīgas ir bietes. Ja tās tomēr šķiet par šķidru, bietēm pirms pievienošanas sulu varam nospiest vai arī kotlešu masai piekaisīt nedaudz mannas. Pēc tam veidoju kotletes un apviļāju tās rīvmaizē. Pannā ielēju augu eļļu un liku tajā sagatavotās kotletes. Vispirms tās apcepu no vienas puses, tad apvērsu, uzliku pannai vāku un sautēju uz vidējas uguns, līdz kotletes gatavas. Garšos tās gan kopā ar kartupeļiem, gan arī ar citām piedevām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistklane