• 150 gramu miltu,
• 2 tējkarotes cepamā pulvera,
• sāls,
• 1 ola,
• 220 mililitru piena,
• 150 gramu puscietā siera,
• 220 gramu šķiņķa vai vārītas desas,
• 30 gramu sīpolu lociņu,
• augu eļļa cepšanai.
Šīs kārdinošās pankūkas ātri varam pagatavot gan brokastīm, gan ar tām mieloties citā ēdienreizē. Miltos iekaisīju cepamo pulveri, sāli (te gan jāpagaršo izmantojamās gaļas un siera sāļums) un visu labi samaisīju. Bļodā viegli ar dakšiņu sakūlu olu ar pienu. Sieru sarīvēju uz rupjās rīves. To, kas šoreiz atradās ledusskapī, – gan kūpinātu bekonu, gan šķiņķi, gan vārīto desu – sagriezu smalkos kubiņos, lai kopumā iegūtu vajadzīgo svaru. Lociņus sasmalcināju.
Miltu maisījumā ielēju pienu ar olu un ar putojamo slotiņu labi samaisīju, lai nav kunkuļu. Pievienoju sieru, gaļu un sīpolus un visu atkal sajaucu. Uzkarsēju pannu ar 2 – 3 ēdamkarotēm augu eļļas un ar karoti liku tajā pagatavoto masu, veidojot pankūkas. Cepu tās no abām pusēm, līdz veidojās zeltaina garoziņa un tās bija gatavas. Eļļu pannā pielēju pēc vajadzības, līdz visas pankūkas bija izceptas. Tad tās karstas varam celt galdā kopā ar skābo krējumu, pārkaisītas ar lociņiem.
– Teksts un foto: Brigita Skaistaklne