• 300 gramu kūpinātas vistas gaļas,
• ¼ svaigu kāpostu,
• 2 svaigi gurķi,
• 2 tomāti,
• 1 sarkanais saldais pipars,
• 1 sīpols,
• dilles,
• pētersīļu zaļumi,
• sāls, pipari,
• majonēze.
Šādi sātīgi un gardi salāti papildinās galdu un neatstās vienaldzīgus to ēdājus gan ikdienā, gan pat svētkos.
Kūpinātus vistas girosus sagriezu strēmelītēs. Mazu jauno kāpostu neatradusi, tā vietā tobrīd iegādājos Ķīnas kāpostu, kas tāpat lieliski noderēja šo salātu sastāvā. Nu daļu tā sasmalcināju. Noskaloju un apsusināju gurķus, tomātus, saldo piparu un zaļumus. Tomātus sagriezu gabaliņos, gurķus un saldo piparu bez sēkliņām – salmiņos. Zaļumus sasmalcināju. Sarkano sīpolu nomizoju un sagriezu pusgredzenos.
Visas sagatavotās sastāvdaļas liku lielajā bļodā, piekaisīju sāli, piparus un samaisīju ar majonēzi. Greznošanai noderēja kāds zaļumiņš un tomātiņš.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne