Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Sātīgie kuskusa salāti ar turku zirņiem un ķirštomātiem

• 100 gramu kuskusa,
• 100 gramu vārītu turku zirņu,
• 200 gramu ķirštomātu,
• 1 sarkanais sīpols,
• sauja granātābolu sēkliņu,
• apelsīns,
• mandeles,
• olīveļļa,
• sāls,
• pētersīļu zaļumi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Kuskusu jau esmu iecienījusi dažādos ēdienos, šoreiz pagatavoju veselīgus salātus, ar ko pilnīgi pietika sātīgai maltītei vakariņās. Kuskusu katliņā aplēju ar 200 mililitriem ūdens un zem vāka uz lēnas uguns pavārīju pāris minūtes. Pievienoju sulu no puses apelsīna, pielēju arī vienu ēdamkaroti olīveļļas, piekaisīju sāli un atstāju zem vāka uzbriest, ik pa laiciņam ar dakšiņu putraimus uzirdinot.

Pannā bez taukvielām, pieberot šķipsniņu sāls, apcepu mandeles. Sarkano sīpolu nomizoju un sagriezu smalkos kubiņos, ķirštomātiņus nomazgāju, apsusināju un pārgriezu uz pusēm, pētersīļu zaļumus sasmalcināju. Konservētajiem turku zirņiem nolēju šķidrumu un zirņus noskaloju.

Sagatavoto kuskusu pārbēru bļodā, pievienoju zirņus, sīpolus, tomātiņus, kā arī zaļumus, mandeles un granātābolu sēkliņas. Visu samaisīju un izliku salāttraukā.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.