Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens

Sātīgie olu kausi

Sastāvdaļas:
burgeru maizītes,
olas,
tomāti
(priekšroku dotu ķiršu tomātiem, jo tie ir saldāki)
paprika
(būs jebkuras krāsas),
fetas siers (varētu izmantot arī
citus sierus, bet vislabāk der fetas;
augstas kvalitātes siera
izmantošana nozīmē labāku garšu un tekstūru),
garšaugi
(šajā receptē dodu priekšroku dillēm, taču var izmantot
arī
citus augus),
sāls, pipari.

Receptes
variācijas:

Var pievienot dārzeņus, piemēram, smalcinātu
burkānu, spinātus,
sīpolus vai sēnes.
Pārējām
sastāvdaļām var pievienot arī gaļu – speķi, desu,
šķiņķi.

Pagatavošana
Vidēja izmēra bļodā
sakuļ olas un pēc tam pievieno kubiņos sagrieztu papriku, tomātus,
fetas sieru, dilles, sāli un piparus. Kārtīgi samaisa.
Maizītes
pārgriež uz pusēm. No katras pusītes ar pirkstiem izņem ārā
vidu, līdz maizīte atgādina nelielu kausu. Saspiež maizītes
malas un vēl stingrāk to izdara centrā, lai izvairītos no
drupšanas. Katru “kausu” novieto uz cepamās pannas.
Maizītes
piepilda ar olu maisījumu. To nāksies izdarīt atkārtoti, jo,
sākot cept, maisījums saruks. 
Olu kausus cep
cepeškrāsnī 170 līdz 180 grādu temperatūrā aptuveni desmit
minūtes tā, lai olas sabiezētu. Pēc tam kausiņus pārklāj ar
foliju un cep vēl 15 minūtes.

Pasniegšana

Pasniedziet
karstu.
Olu kausiņus līdz četrām dienām var uzglabāt
ledusskapī, ievietojot tos hermētiskā traukā. Atkārtoti tos var
uzsildīt mikroviļņu krāsnī, sildīšanas ilgums – pusminūte.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.