Sastāvdaļas
• 600 gramu cūkgaļas mīkstuma,
• 200 – 300 gramu saldētu pākšu pupiņu,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 1 sīpols,
• 1 burkāns,
• 1 glāze tomātu savā sulā,
• 1 ēdamkarote cukura,
• sāls, pipari,
• augu eļļa.
Sātīgs un gards ēdiens, ko varam gatavot ne tikai no cūkgaļas, bet arī no vistas vai tītara gaļas. Šoreiz izmantoju cūkgaļas kakla karbonādi. Gaļu noskaloju, apsusināju papīra dvielī, sagriezu vidēja lieluma kubiņos un apcepu atsevišķi pannā ar nelielu augu eļļas daudzumu gandrīz līdz gatavībai.
Sīpolus sagriezu nelielos kubiņos, ķiplokus sasmalcināju spiedē un apcepu augu eļļā. Pievienoju notīrītu un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu. Visu cepu vairākas minūtes. Tad te varētu pievienot sagrieztu jēlu gaļu, taču izvēlējos to sagatavot atsevišķi un tad pievienot dārzeņiem pannā. Visu apmaisot pacepu vēl dažas minūtes. Pēc tam piekaisīju sāli, piparus un cukuru, pievienoju savā sulā konservētus gabaliņos sagrieztus tomātus, kā arī sagrieztas saldētās pupiņu pākstis. Nu visu kopā sautēju zem vāka, līdz pupiņas mīkstas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne