Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, D-DR vēja virziens

Sautēti svaigi kāposti

● ½ nelielas kāposta galviņas,
● 1 dzeltenais saldais pipars,
● 1 sīpols,
● 1 burkāns,
● 200 gramu bekona,
● 1 kūpināts vistas šķiņķītis,
● 2 cīsiņi,
● augu eļļa,
● sāls,
● pipari vai citas garšvielas.

Sīpolus nomizoju un sasmalcināju. Pannā ar augu eļļu tos pacepu piecas minūtes, pēc tam pievienoju no sēkliņām atbrīvotu un kubiņos sagrieztu dzelteno saldo piparu un notīrītu un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu. Visu apmaisot cepu vēl vismaz piecas minūtes.

Cīsiņus sagriezu ripiņās, kūpinātu bekonu – strēmelītēs, kūpinātu vistas girosu – kubiņos. Gaļu pievienoju dārzeņiem pannā un visu kopā cepu vēl apmēram piecas minūtes. Pēc tam pieliku sasmalcinātus svaigos kāpostus, piekaisīju garšvielas un, ik pa laikam apmaisot, zem vāka sautēju apmēram pusstundu. Ja pannas saturs tomēr šķiet par sausu, varam pieliet nedaudz vārīta ūdens.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.