● 250 gramu šampinjonu,
● 2 vārītas olas,
● 1 svaigs gurķis,
● 100 gramu krabju nūjiņu,
● 2 ēdamkarotes augu eļļas,
● 1 – 1,5 ēdamkarotes majonēzes,
● svaigas dilles,
● sāls.
Meklējot atkal citādākus un vēl nebaudītus garšu salikumus, atradu šo ideju un pagatavoju šādus salātus – atsvaidzinoši, un tos, attiecīgi rotājot, varam likt kaut svētku galdā. Pēc svaigajiem šampinjoniem gan tobrīd uz veikalu negāju – izmantoju konservētos un jau sagrieztos no burciņas. Sēnes notecināju, apcepu pannā ar augu eļļu un atdzesēju. Pēc tam tās pārliku bļodā. Turpat pievienoju kubiņos sagrieztas pirms tam izvārītas un atdzesētas olas, tāpat sagrieztu nomizotu svaigu gurķi un krabju nūjiņas, kā arī sasmalcinātus svaigus diļļu zaļumus. Piekaisīju mazliet sāls, pieliku majonēzi un apmaisīju. Pārliku visu sarkanā bļodā un rotājumam izmantoju salātu sastāvā ietilpstošās izejvielas.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne