Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Siļķu pastēte gardām maizītēm

Sastāvdaļas:
● rudzu vai kāda cita maize
● 2 siļķes filejas
● 3 vārītas olas
● mīksts sviests
● 1-1,5 ēdamkarotes kaperu
● 1 ķiploka daiviņa
● 1 tējkarote sinepju
● 1 sarkanais sīpols
● sula no 1/3 citrona
● pētersīļu zaļumi
● sāls
● malti melnie pipari
Nomizotu sīpolu sagriezu pēc iespējas smalkāk. Ja nepatīk sīvā garša, to vēl varam pārliet ar vārītu ūdeni. Zaļumus sasmalcināju, tāpat arī – kaperus, ķiplokus un siļķes filejas. Olas nolobīju un sarīvēju uz rupjās rīves. Mīkstam sviestam (cik nu treknu un izteiktas garšas krēmu vēlamies, bet vajadzēs 100-200 gramu) pievienoju citrona sulu, sinepes, piparus, zaļumus, kaperus, sīpolus, ķiplokus, rīvētās olas un siļķi. Visu rūpīgi samaisīju.
Pannā apcepu vairākas šķēlītes “mellās maizes” ar saulespuķu sēkliņām un pārsmērēju ar pagatavoto krēmu. Gardi gan!

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.