Sastāvdaļas
• 1–2 siļķes filejas,
• 100 g sviesta,
• 2 mazie kausētie sieriņi,
• 3 vārīti burkāni,
• malti pipari.
Līdz šim sātīgas pastētes pagatavošanai tiku izmantojusi liesu vārītu vai cepeša gaļu, to samaļot kopā ar siļķu filejām un pēc tam samaisot ar skābo krējumu. Šoreiz to vēlējos citādāku, tādēļ gaļas maļamajā mašīnā samalu siļķi kopā ar vārītiem burkāniem, mazajiem kausētajiem “Dzintara” sieriņiem un mīkstu sviestu. Ja ir laiks un patikšana, malšanu vēl varam atkārtot, lai masa būtu viendabīgāka. Pēc garšas piekaisīju piparus, sāli gan nevajadzēja.
Pastētei uz šķīvja centos piešķirt zivs veidolu, to pārkaisīju ar sarīvētu vārītas olas dzeltenumu un greznoju ar vārītiem burkāniem un zaļumiem, bet acu vietā izmantoju vārītu olu ripiņas un smaržīgos piparu graudiņus. To vēl uz pāris stundām ievietoju ledusskapī, lai masa kļūtu stingrāka. Ļoti labi “piesien dūšu” un garšo uz rupjas maizes.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne