Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Siltie kvinojas salāti ar sparģeļiem un pākšu pupiņām

Foto: Brigita Skaistkalne.

1 glāze kvinojas, ½-1 ēdamkarote olīveļļas apcepšanai, 1 puravs, 2 ķiploka daiviņas, 1 buntīte sparģeļu, zemenes (pēc izvēles), 180 mililitru svaigu vai saldētu zaļo zirnīšu vai pākšu pupiņu, pētersīļu zaļumi, 2 – 3 ēdamkarotes olīveļļas, 3 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas, ½ ēdamkarotes kļavu sīrupa, sāls, pipari pēc garšas.

Kvinoju noskaloju, katlā pielēju apmēram 350 mililitru buljona un vārīju 15 – 17 minūtes, līdz viss šķidrums iztvaikojis. Atstāju minūtes piecas nostāvēties.

Puravu noskaloju un sagriezu, ķiplokus notīrīju un sasmalcināju. Tos liku pannā un eļļā apmaisot cepu apmēram piecas minūtes, piekaisot arī sāli un piparus. Pēc tam pievienoju sagrieztus sparģeļus un cepu, līdz tie kļuva mīksti. Tad pannas saturam piemaisīju dažas mazos gabaliņos sagrieztas zemenes, konservētus zaļos zirnīšus un konservētas pākšu pupiņas, kā arī sasmalcinātus pētersīļu zaļumus. Visu dažas minūtes vēl pakarsēju, pēc tam piemaisīju izvārīto kvinoju, olīveļļu, citrona sulu, kļavu sīrupu un vēl nedaudz sāls. Liku pagatavotos salātus uz šķīvja un pārkaisīju ar sezama sēkliņām.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.