Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Labu apetīti! Skābā krējuma un kafijas krēms

Foto: Brigita Skaistkalne

● 200 gramu 20 – 25 % skābā krējuma,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● ½ glāzes pūdercukura,

● vaniļas cukurs,

● 4 ēdamkarotes izvārītas stipras dabīgās kafijas,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

● 10 gramu želatīna,

● 60 mililitru ūdens.

SALDAJĀ ĒDIENĀ varam pamieloties ar šādu krēmu. Lai to pagatavotu, vispirms aukstā novārītā ūdenī iemērcu želatīnu un atstāju to apmēram pusstundu, lai uzbriest. Skābo krējumu kopā ar pūdercukuru un vaniļas cukuru pēc garšas bļodā (receptē ieteikts šo bļodu uzmanīgi vēl ievietot traukā ar aukstu ūdeni) putoju, līdz masa bija palielinājusies apjomā divas reizes. Želatīnu izšķīdināju un tam caur sietiņu pielēju atdzisušu kafiju.

Tad bļoda ar krējuma krēmu jāizceļ no ūdens peldes. Tievā strūkliņā krēmam lēju klāt kafijas un želatīna maisījumu un putoju visu kopā vēl dažas minūtes. Pēc tam aromātisko masu salēju saldēdiena trauciņos un uz pāris stundām ievietoju ledusskapī sastingšanai. Krēmu varam baudīt ar kādu skābāku mērci vai pārkaisīt ar šokolādes skaidiņām.

  • Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.