• 750 mililitru ūdens,
• 200 gramu skābeņu,
• 150 gramu vārītu kartupeļu,
• 1 – 2 cieti vārītas olas,
• 100 gramu vārītas gaļas,
• sīpolu loki,
• dilles,
• skābais krējums.
Biju iegādājusies mazo burciņu sasmalcinātu konservētu skābeņu savā sulā. 240 gramu bija tieši tik daudz, cik nepieciešams, lai pagatavotu sātīgu, vasarīgā dienā spirdzinošu un gardu zupu. Ja iespējams izmantot svaigās skābenes, tās, iepriekš pārlasītas, jāliek ūdenī vārīties piecas līdz desmit minūtes. Konservētās skābenes ūdenī pavārīju tikai pāris minūtes, pēc tam virumu atdzesēju. Tikmēr sagriezu salmiņos vārītos kartupeļus un gaļu, kā arī olas, sasmalcināju dilles un sīpolu lociņus. Sagatavotās sastāvdaļas piemaisīju skābeņu vārījumam, un aukstā zupa bija gatava. Pēc vēlēšanās to vēl varam papildināt ar skābo krējumu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne