Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+3° C, vējš 1.79 m/s, R-ZR vēja virziens

Skumbrijas ar sīpolu sinepju mērcē

Sastāvdaļas:
● 2 skumbrijas
● 1 sīpols
● 2 ēdamkarotes majonēzes
● 3 ēdamkarotes sojas mērces
● 2 ēdamkarotes sinepju

Divas skumbrijas atlaidināju, nogriezu galvas un astes. Zivis iztīrīju, labi izmazgāju un sagriezu gabaliņos. Nomizoju un sagriezu pusgredzenos lielu sīpolu. Mērcei samaisīju majonēzi kopā ar sojas mērci un sinepēm. Sāli pievienot nevajag, jo sojas mērce ir sāļa. Tiesa gan, atkāpjoties no receptes, pielēju arī mazliet citrona sulas un piekaisīju garšvielu zivju ēdieniem. Visu samaisīju, lai veidojas viendabīga marināde.
Sagrieztajām skumbrijām pieliku sīpolus, sinepju mērci, visu labi sajaucu un atstāju marinēties – vismaz pusstunda tam ir vajadzīga. Pēc tam zivis kopā ar sīpoliem un mērci pārliku nedaudz ar augu eļļu ietaukotā veidnē un ievietoju līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu apmēram pusstundu. Gardās zivtiņas tad varam baudīt kopā ar svaigiem zaļumiem vai jebkuru citu piedevu pēc izvēles.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.