Mīklai:
• 250 gramu miltu,
• 125 grami sviesta,
• 1 ola,
• 2 ēdamkarotes cukura,
• ½ tējkarotes cepamā pulvera,
• ½ tējkarote sāls,
• 1/3 tējkarotes vaniļas cukura.
Pildījumam:
• 200 gramu rabarberu,
• 250 gramu ābolu,
• 2 ēdamkarotes cukura,
• ½ tējkarotes vaniļas cukura,
• 1 tējkarote sviesta,
• kanēlis.
Mīklai samaisīju miltus, cepamo pulveri, sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Aukstu sviestu sagriezu mazos gabaliņos, pievienoju sausajām sastāvdaļām un saberzu drupatās. Piesitu olu un ātri samīcīju mīklu, savēlu bumbā un uz pusstundu ievietoju ledusskapī.
Ābolus nomizoju, izgriezu serdes un mīkstumu sagriezu plānās daiviņās. Pannā uzsildīju sviestu, liku tur ābolus, piekaisīju cukuru un kanēli un apgrozot pāris minūtes pacepu, lai tie kļūtu mīksti, bet ne izjukuši. Rabarberus nomizoju un sagriezu gabaliņos.
Mīklu sadalīju divās – 2/3 un 1/3 – daļās. 22 centimetru diametra veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, vienmērīgi izlīdzināju lielāko mīklas daļu tā, lai veidojas apmalītes. Izliku tur rabarberus un atdzisušus ābolus. Atlikušo mīklu izveltnēju un sagriezu sloksnītēs, ko krusteniski pārliku pildījumam, lai veidojas restītes. Cepu pīrāgu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 35 – 40 minūtes. Atdzesēju veidnē, pēc tam apkaisīju ar pūdercukuru.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne