• 500 – 700 gramu liesas cūkgaļas,
• 80 mililitru sojas mērces,
• 3 ķiploka daiviņas,
• 2 ēdamkarotes augu eļļas,
• ½ tējkarotes paprikas,
• ½ tējkarotes garšvielas “Hmeli-suneli”,
• svaigi malti pipari.
Cūkgaļas lāpstiņas gabalu ar nelielu speķa kārtiņu noskaloju, apsusināju un sagriezu plānos gabaliņos. Ķiplokus notīrīju un sasmalcināju. Te varam izmantot arī sausās ķiploku granulas.
Pannā uzkarsētā augu eļļā apmaisot apcepu gaļas gabaliņus līdz zeltainai garoziņai. Pēc tam pielēju sojas mērci un, šad tad apjaucot, lai gaļa no visām pusēm būtu ievilkusies ar mērci, sautēju to vēl vairākas minūtes. Tad pievienoju sasmalcinātos ķiplokus, paprikas pulveri, “Hmeli-suneli”, piparus un cepu visu kopā apmaisot vēl, līdz gaļas gatavībai. Cepšanas ilgums atkarīgs no gaļas gabaliņu biezuma, kā arī sākotnējās apcepšanas ilguma. Sāli pievienot nevajadzēja, jo sojas mērce ir sāļa. Šādi pagatavota gaļa labi garšos ar jebkurām piedevām – vārītiem kartupeļiem, rīsiem, griķiem vai citām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne