Sastāvdaļas
Mīklai:
• 100 gramu cukura,
• 120 sviesta,
• 50 gramu kakao pulvera,
• 140 gramu miltu.
Pildījumam:
• 600 gramu biezpiena,
• 90 gramu cukura,
• 3 ēdamkarotes (ar kaudzi) kukurūzas cietes,
• 3 olas,
• 120 gramu skābā krējuma.
Samaisīju kopā kakao, miltus un cukuru. Pierīvēju pirms tam ledusskapja saldētavā dažas minūtes paturētu sviestu un visu kopā saberzu drupatās, kas atgādināja slapjas smiltis. Veidnes apakšā iebēru pusi sagatavoto brūno drupatu un labi piespaidīju.
Tad pagatavoju biezpiena pildījumu. Šim nolūkam viendabīgā masā sakūlu kopā biezpienu, cukuru, olas, skābo krējumu un kukurūzas cieti. Pildījumu vienmērīgi izlīdzināju virs šokolādes pamatnes un pārklāju ar atlikušo pusi brūno drupatu. Cepu pīrāgu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes, pēc tam pilnībā atdzesēju. Tikai tad to sagriezu gabaliņos.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne