● mazsālītais lasis – 80–100 g,
● 1 avokado,
● saišķītis spinātu,
● cietais siers – 15 g,
● 2 šķipsniņas sāls,
● šķipsniņa maltu melno piparu,
● šķipsniņa sezama sēklu,
● dažas citrona šķēlītes,
● augu eļļa – 1 ēd.k.
Svētku reizē sevi un savus mīļos varam palutināt arī ar šādu aromātisku un gardu ēdienu, jo visas tā sastāvdaļas lieliski sader kopā. To varam pasniegt gan lielākā traukā, gan arī uz atsevišķiem šķīvīšiem. Daudz jānoņemas ar šo salātu pagatavošanu nebūs, jo veikalā iespējams iegādāties jau šķēlītēs sagrieztu mazsālītu lasi nelielos iepakojumos. Arī siers ir nopērkams jau sarīvēts. Avokado jāizraugās mīkstāks, mans iegādātais šoreiz gan nu nekā negribēja nogatavoties.
Spinātus pāršķiroju un nogriezu kātiņus. Katru lapiņu noskaloju un pēc tam nosusināju papīra dvielī. Tās izkārtoju uz šķīvja kā salātu pamatu.
Avokado nomazgāju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, bet mīkstumu nomizoju un katru pusīti sagriezu daiviņās, ko izkārtoju virs spinātiem.
Atvēru mazsālītā laša iepakojumu un no zivs sloksnītēm izveidoju “rozītēs”, ko, savukārt, izliku starp sagriezto avokado.
Nomazgātu citronu ar visu miziņu sagriezu šķēlītēs un izvietoju starp laša gabaliņiem.
Visbeidzot salātus pārkaisīju ar rīvētu cieto sieru, sāli un pipariem, kā arī sezama sēkliņām un pārslacīju ar augu eļļu.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties