Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 0.45 m/s, A-DA vēja virziens

Spinātu, Korejas burkānu un turku zirņu salāti

Foto: Brigita Skaistkalne.

6 ēdamkarotes vārītu turku zirņu jeb auna zirņu, 1 neliels saldais pipars, 6 ēdamkarotes Korejas burkānu, 2 saujas spinātu vai jebkuru lapu salātu, 2 tējkarotes sezama sēkliņu, 1 ēdamkarote olīveļļas vai saulespuķu eļļas, šķipsniņa karija.

Iespējams izmantot jau gatavus produktus – gan konservētus vārītus turku zirņus, gan arī Korejas burkānus. Taču zirņus, protams, varam vārīt un Korejas burkānus gatavot arī paši.

Saldo piparu iztīrīju no sēkliņām un sagriezu kubiņos.

Bļodā samaisīju notecinātus turku zirņus, saldos piparus, kā arī mazliet sīkāk sagrieztus Korejas burkānus kopā ar nelielu daudzumu to marinādes. Pievienoju olīveļļu un karija garšvielu.

Šķīvī izkārtoju noskalotus un apsusinātus spinātus un izliku tur arī pagatavoto zirņu, burkānu un saldo piparu maisījumu. Visu pārkaisīju ar sezama sēkliņām. Un – salāti gatavi!

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.