6 ēdamkarotes vārītu turku zirņu jeb auna zirņu, 1 neliels saldais pipars, 6 ēdamkarotes Korejas burkānu, 2 saujas spinātu vai jebkuru lapu salātu, 2 tējkarotes sezama sēkliņu, 1 ēdamkarote olīveļļas vai saulespuķu eļļas, šķipsniņa karija.
Iespējams izmantot jau gatavus produktus – gan konservētus vārītus turku zirņus, gan arī Korejas burkānus. Taču zirņus, protams, varam vārīt un Korejas burkānus gatavot arī paši.
Saldo piparu iztīrīju no sēkliņām un sagriezu kubiņos.
Bļodā samaisīju notecinātus turku zirņus, saldos piparus, kā arī mazliet sīkāk sagrieztus Korejas burkānus kopā ar nelielu daudzumu to marinādes. Pievienoju olīveļļu un karija garšvielu.
Šķīvī izkārtoju noskalotus un apsusinātus spinātus un izliku tur arī pagatavoto zirņu, burkānu un saldo piparu maisījumu. Visu pārkaisīju ar sezama sēkliņām. Un – salāti gatavi!
- Brigita Skaistkalne