Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Spinātu un tomātu salāti ar paipalu oliņām

● Spināti, vārītas paipalu oliņas,
● svaigi tomāti,
● majonēze,
● 2 ķiploka daiviņas,
● svaigi malti pipari garšai.

Ko darīt, ja iegādāti spināti? Jāmācās tos baudīt, kaut vai tādēļ, ka spinātu lapas ir veselīgas, jo satur daudz olbaltumvielu, ogļhidrātus, C un B vitamīnus, karotīnu un minerālvielas, īpaši kalciju, magniju un dzelzi.

Zaļās spinātu lapiņas noskaloju, apsusināju papīra dvielī un ar rokām saplucināju. Izvārīju paipalu oliņas – parasti tās vāru trīs minūtes. Pēc tam nolobīju čaumaliņas un oliņas pārgriezu uz pusēm. Tomātus noskaloju, apsusināju un sagriezu daiviņās. Majonēzei vēl piejaucu spiedē sasmalcinātas pāris ķiploka daiviņas.

Visu kārtoju uz šķīvja un pārkaisīju svaigi maltus piparus. Pavasarīgi, krāšņi un gardi!

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.