Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Svaigā siera deserts ar zefīru un ogām

Foto: Brigita Skaistkalne.

200 gramu svaigā siera (maskarpone vai cita), 200 mililitru saldā krējuma, cukurs pēc garšas, vaniļas cukurs pēc garšas, krējuma, vaniļas vai ogu zefīrs, zemenes, avenes vai mellenes pēc izvēles.

Saputoju saldo krējumu kopā ar vaniļas cukuru pēc garšas. Cukuru vai pūdercukuru putukrējumam gan nepievienoju, jo zefīrs, ko saplucināju nelielos gabaliņos, taču jau tāpat ir ļoti salds.

Svaigo sieru izliku bļodā un tajā uzmanīgi iecilāju gan zefīra gabaliņus, gan putukrējumu. Gaisīgo masu sadalīju pa saldā ēdiena trauciņiem, pievienojot arī lielogu mellenes un gabaliņos sagrieztas zemenes. Desertu rotāju ar ogām. To vēl varam pārliet ar kādu piemērotu ogu mērci vai dekorēt ar piparmētru lapiņām.

– Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.