Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Svaigie ķirbju, burkānu un tomātu salāti

● Gabals ķirbja,
● burkāns,
● tomāts,
● puravs,
● skābais krējums,
● majonēze vai bezpiedevu jogurts,
● sāls.

Rudenī, kad ķirbji jau novākti, tos iespējams izlietot ne tikai izgrebtiem Halovīna dekoriem, bet arī gardu maltīšu – gan sāļāku, gan saldāku – pagatavošanai. Lieliski garšos arī šādi salāti.

Ķirbja gabalu – to varam ņemt pat proporcionāli vairāk nekā citas salātu sastāvdaļas – nomizoju un sarīvēju uz rupjās rīves. Svaigu burkānu nomazgāju, notīrīju un arī sarīvēju. Purava balto daļu sagriezu pusgredzenos. Gabaliņos sagriezu tomātu. Visu, piekaisot arī sāli pēc garšas, samaisīju ar mērci, ko šoreiz pagatavoju, sajaucot kopā skābo krējumu ar majonēzi, taču droši vien tai varam izmantot arī veselīgāko bezpiedevu jogurtu.

Baudot šos svaigos salātus, ķirbja garša nemaz nebija jūtama.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.