Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Uzkoda “Siļķe svētku tērpā”

Sastāvdaļas: 1 liela
mazsālīta siļķe, 1 vārīta ola, 1 marinēts gurķis, 1 saldais
sarkanais pipars, 1 vārīts burkāns, violetais sīpols, zaļumi;
mērcei – 200 gramu skābā krējuma, 15 – 20 gramu želatīna, ½
tējkarotes citrona sulas, sāls, pipari.

Šoreiz dalīšos
ar recepti, kā interesantāk un svētdienīgāk pagatavot it kā
vienkāršo un jau ikdienā ierasto siļķīti. Ja esam iegādājušies
veselu siļķi, tā jāatbrīvo no ādas un iekšām un jāsadala
divās filejās, man palaimējās nopirkt mazsālītas siļķes
iepakojumu ar divām smukām filejām. Dārzeņus un olas sagriezu
kubiņos, gurķus – plānās gareniskās šķēlēs. Želatīnu
aplēju ar aukstu novārītu ūdeni, uzbriedināju, tad izkausēju un
atdzesēju. Samaisīju skābo krējumu ar želatīnu, pievienoju
sagrieztos dārzeņus (izņemot gurķus), citrona sulu, zaļumus,
sāli un piparus pēc garšas.  

Uz dubultā izklātas
pārtikas plēves liku vienu siļķes fileju ar iekšpusi uz augšu.
Uz filejas izlīdzināju pusi pildījuma, pārsedzu ar gurķu
šķēlītēm, tad liku pāri atlikušo pildījumu un virsū – otru
siļķes filejas pusi ar iekšpusi uz iekšu. Pildīto zivi cieši
ietinu pārtikas plēvē un ievietoju pa nakti ledusskapī, pēc tam
sagriezu gabaliņos un rotāju ar zaļumiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.