Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Vafeļu pīrāgs ar gaļas, sēņu un siera pildījumu

● 6 gatavās vafeļu plāksnes,
● 400 – 500 gramu maltās cūkgaļas,
● 2 lieli sīpoli,
● 250 gramu šampinjonu,
● 100 mililitru tomātu mērces,
● 50 mililitru augu eļļas,
● 4 – 6 olas,
● ½ tējkarotes sāls,
● 2 – 3 šķipsniņas maltu melno piparu,
● 150 gramu siera.

Iegādātās vafeļu plāksnes šoreiz izmantoju, lai pagatavotu nevis kādu saldu našķi, bet – sāļo uzkodu.
Sīpolus nomizoju, sagriezu sīkos kubiņos un apcepu augu eļļā līdz zeltainumam. Tad pievienoju malto gaļu un drupinot cepu līdz gatavībai, piekaisot sāli un piparus, kā arī garšvielu “Hmeli – suneli”. Augu eļļā sacepu sagrieztus šampinjonus. Sieru sarīvēju.

Dažas olas sakūlu ar šķipsniņu sāls un pipariem. Pēc kārtas lēzenā lielā šķīvī sakultajās olās apmērcēju vafeļu plāksnes un augu eļļā pannā apcepu no abām pusēm, eļļu katru reizi nedaudz papildinot. Pagatavošanas laiku gan varam saīsināt, izmantojot arī neapceptas vafeļu plāksnes.

Pēc tam vienu apcepto vafeļu plāksni pārsmērēju ar tomātu mērci, pāri izlīdzināju sacepto malto gaļu un pārkaisīju ar saceptajām sēnēm. Pārliku otru plāksni un pārkaisīju ar sarīvētu sieru. Trešo plāksni liku pāri, atkal pārsmērēju ar tomātu mērci, malto gaļu un papildināju ar sēnēm. Tā turpināju, līdz izmantoju visas plāksnes. Virspusi pārkaisīju ar rīvēto sieru, ievietoju pīrāgu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cepu, līdz siers izkusis, apmēram 20 minūtes. Pēc tam pīrāgu varam celt galdā karstu, rotātu ar zaļumiem un sagrieztu porciju gabalos.

– Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.