Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Vārītas biezpiena un mannas bumbiņas

● Sausais biezpiens – 250 g,
● 2 olas,
● ½ glāzes mannas,
● šķipsniņa sāls,
● cukurs – ½ ēd.k.,
● vaniļas cukurs – ½ ēd.k.

Vienkārši pagatavojamas biezpiena bumbiņas, kas garšos arī tiem, kuri nav saldummīļi, jo cukura te pievienots maz.

Olas bļodā sakūlu kopā ar sāli, cukuru un vaniļas cukuru, piekaisīju mannu un pievienoju saberztu biezpienu, lai tas nav graudains. Samaisīju viendabīgu mīklu un atstāju, lai manna uzbriest, vismaz desmit minūtes.

Katlā uzvārīju vieglu sālsūdeni, liku tajā no pagatavotās biezpiena mīklas izveidotas bumbiņas un vārīju 5–8 minūtes, līdz tās bija uzpeldējušas. Mīklu verdošā ūdenī vienkāršības labad varam likt arī ar karoti un izvārīt klimpiņas. Pēc tam ar putu karoti gatavās bumbiņas no ūdens izņēmu. Tad tās varam baudīt ar kādu iecienītu ievārījumu vai skābo krējumu, kā arī ar ogu mērci vai ķīseli.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.