Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Vasaras vidus aukstā zupa

Sastāvdaļas
• 1 – 2 vārīti kartupeļi,
• 1 vārīta ola,
• 100 gramu vārītas desas,
• 1 neliels svaigs gurķis,
• 1 tomāts,
• 0,2 litri kefīra,
• 0,3 litri tomātu sulas,
• sīpolu lociņi,
• diļļu zaļumi,
• sāls,
• citrona sula.

Esmu aukstās zupas aizdarījusi gan ar kefīru, gan ar tomātu sulu, taču vēl nebiju nogaršojusi ēdienu, kurā izmantotas abas šīs izejvielas kopā. Lai “noprovētu” paēdienu pēc šīs receptes, sākumā pagatavoju tikai apmēram pāris porcijas. Taču secināju, ka sastāvdaļu daudzumu droši varam pareizināt, piemēram, ar pieci. Šādu zupu iesaku iejaukt lielākā traukā, jo arī Jāņu dienā pēc aktīvi pavadītas nakts jau sagurušajiem līgotājiem tā varētu tīri labi iet pie dūšas.
Visu nepieciešamo, kas griežams, sagriezu nelielos kubiņos. Zupas sastāvdaļas varam arī dažādot pēc savas garšas, piemēram, desas vietā izmantot vārītu gaļu. Tad pielēju tomātu sulu un kefīru, garšai piemetu sāli un piepilināju citrona sulu. Ēdot nodomāju, ka te varētu pielikt arī sinepes, ja ar tām kādam viss garšo labāk, – brīva izvēle. Zupa pasniedzama atdzesēta, bagātīgi pārkaisīta ar zaļumiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.