● 2–3 vārītas olas,
● vārītie kartupeļi – 500 g,
● sīpoli – 200 g,
● saišķītis lociņu,
● etiķis – 2 ēd.k.,
● cukurs – 1 ēd.k.,
● majonēze vai krējums,
● sāls,
● pipari.
KARTUPEĻUS kārtīgi nomazgāju un izvārīju ar visu mizu. Pēc tam tos atdzesēju, nomizoju un sagriezu gabalos.
Sīpolus (ņēmu mazāk par norādīto daudzumu) nomizoju, sagriezu pusgredzenos un pārlēju ar verdošu ūdeni, iemaisot arī cukuru un etiķi. Atstāju tos kādu laiku iemarinēties, pēc tam notecināju. Olas izvārīju cietas, atdzesēju, nolobīju un sasmalcināju. Smalki sagriezu sīpolu lociņus.
Sagrieztajiem kartupeļiem bļodā pievienoju marinētos sīpolus, olas, lociņus un piemaisīju majonēzi (to varam papildināt vai arī pat pilnībā aizstāt ar skābo krējumu). Sāls un pipari – pēc garšas. Pirms celšanas galdā ļāvu salātiem vēl mazliet iestāvēties.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne