Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Veselīgais zaļais gaspačo

● 1 svaigs gurķis,
● 2 seleriju kāti,
● 1 avokado,
● neliels gabaliņš svaigas ingvera saknes,
● sula no ½ citrona,
● 1 tējkarote olīveļļas,
● pētersīļu zaļumi,
● sāls pēc garšas,
● vārīta ola,
● fetas vai kazas siers.

Gaspačo ir aukstā zupa, kas gatavota no neapstrādātiem, sajauktiem dārzeņiem. Ja vien mājās ir blenderis, noteikti izmēģiniet šo recepti, jo zupa izdodas atsvaidzinoša, veselīga un, kā par brīnumu seleriju nīdējiem, arī ļoti garda.

Gurķi, kātu selerijas un avokado nomazgāju. Avokado nomizoju un izņēmu kauliņu. Dārzeņus sagriezu gabalos un liku blendera krūzē, turpat – arī sarīvētu ingvera sakni, pētersīļu zaļumus, olīveļļu un citrona sulu. Garšai pievienoju arī ķiploka daiviņu un sāli. Visu ar rokas blendera palīdzību sasmalcināju. Zupu līdz vēlamajai konsistencei atšķaidīju ar aukstu novārītu ūdeni, lēju bļodiņās un papildināju ar vārītu olu, fetas sieru un pārkaisīju ar sasmalcinātiem diļļu zaļumiem.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.