Pamatnei (cepšanai izmanto kūkas formu 22 cm diametrā)
Sastāvdaļas:
2 olas, viegli sakultas,
100 grami grieķu beztauku jogurta (vai jebkurš cits jogurts ar nelielu tauku procentu),
1 ēdamkarote kanēļa,
1 ēdamkarote izkausētas kokosriekstu eļļas (var izmantot arī citu augu eļļu),
60 g pilngraudu auzu miltu,
saldinātājs pēc izvēles – ēdamkarote medus vai trīs pilieni šķidrās stēvijas,
½ tējkrote vaniļas ekstrakta.
Pildījumam:
3 vidēja izmēra āboli, sagriezti daiviņās,
kanēlis dekorēšanai.
Pagatavošana
Bļodā sajauc sakultās olas, kokosriekstu eļļu, grieķu jogurtu, kanēli,
saldinātāju un vaniļas ekstraktu. Lēni un pakāpeniski iemaisi miltus.
Visu maisi tik ilgi, kamēr izveidojusies viendabīga masa. Sakarsē
cepeškrāsni līdz 160 grādu temperatūrai. Iegūto masu lej viegli
ietaukotā kūkas veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pa virsu izkārto
ābolu daiviņas un tām pāri pārkaisa kanēli. Liek cepties 40 minūtes 160
grādu temperatūrā. Pēc izņemšanas ārā, kārtīgi atdzesē.