Trešdiena, 10. decembris
Guna, Judīte
weather-icon
+4° C, vējš 0.89 m/s, R-ZR vēja virziens

Vienkāršais ābolrausis

Sastāvdaļas
350 g nomizotu un iztīrītu
ābolu,
170 g izsijātu miltu,
100 g cukura,
290 g
bezpiedevu jogurta,
1,5 tējkarote dzeramās sodas,
1
tējkarote kanēļa,
šķipsna malta kardamona,
šķipsna
sāls,
vaniļas cukurs – pēc garšas,
4
olas.

Pagatavošana
Ābolus sadala četrās daļās
un sagriež plānās šķēlītēs. Bļodā liek visas pārējās
sastāvdaļas un samaisa līdz viendabīgai masai.
Ietauko
cepamo pannu (24 cm), taču var izmantot arī līdzīga izmēra
kantaino formu. Ieklāj pusi no mīklas daudzuma. Kārto pusi no
sagrieztajām ābolu šķēlītēm. Aplej ar atlikušo mīklas
daudzumu, kārto pārējās ābolu šķēlītes. Pārkaisa ar dažām
ēdamkarotēm cukura.
Cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī
aptuveni 40-45 minūtes, līdz rausis kļūst zeltaini brūns.

Bezpiedevu jogurta vietā var izmantot arī krējumu – rausis
noteikti arī tad izdosies! Balto cukuru var aizstāt arī ar brūno.
Daļu balto miltu var aizstāt arī ar pilngraudu miltiem.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.