● 1 glāze kefīra vai rūgušpiena,
● soda – 1 tējk. bez kaudzes,
● 1 liela ola,
● šķipsniņa sāls,
● milti – cik nepieciešams mīklai,
● sviests.
Atradusi recepti ar nosaukumu “Galuški”, vēlējos šādas klimpiņas izvārīt, jo tas šķita pavisam vienkārši. Tie ir vārīti nelieli neraudzētas mīklas gabaliņi ar dažādām garšvielām. Tos var pasniegt atsevišķi, baudot ar krējumu vai sviestu, vai arī no tiem pagatavot pat gardas zupas.
KEFĪRU labi samaisīju ar sodu, izmantojot putojamo slotiņu, un atstāju vēl vismaz piecas minūtes, lai soda aktivizējas. Pēc tam piesitu olu, piekaisīju sāli un atkal labi samaisīju.
Atsevišķi bļodā iesijāju miltus – ar “kalniņu”, tam vidū izveidoju iedobīti un ielēju tur kefīra un olas maisījumu. Samaisīju mīkstu mīklu, taču tādu, lai nelīp pie rokām. Pēc tam mīklu savirpināju garās desiņās, tās sagriezu nelielos gabaliņos un pa vienam laidu vārītā pasālītā ūdenī. Klimpiņas bija gatavas, kad tās pēc uzpeldēšanas bija dažas minūtes vārījušās. Pēc tam tās ar putu karoti no ūdens izņēmu un varēju nogaršot.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne
- Šodien: 21.11.2024
- Sveiki! Pieslēgties