Pirmdiena, 8. decembris
Gunārs, Vladimirs, Gunis
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, Z vēja virziens

Viltotais “Napoleons” ar ogām vai augļiem. Viegla, bet ļoti garda recepte!

Piedāvājam kūku, kuru var variēt pēc saviem ieskatiem. Tā pārvērtīsies kā hameleons, ņemot vērā pildījumam izmantotās ogas vai augļus.

Nepieciešams

800 g kārtainās mīklas cepumu ‘’Austiņas’’.

Krēmam
1 l piena,
3 olas,
pusglāze cukura,
6 ēdamkarotes miltu,
150 g sviesta,
vaniļas cukurs,
ogas vai augļi.

Pagatavošana
Katliņā lej pienu, pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru un saputo. 

Iesijā miltus un izmaisa, lai nav kunkuļu. Liek uz uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz sabiezē un sāk burbuļot. Kad krēms mazliet padzisis, pievieno sviestu un saputo.

Sāk veidot torti. 

“Austiņas” bagātīgi mērcē krēmā un liek kārtām tortes formā ar noņemamām malām (sanāk 5 kārtas). 

Vasaras variantā kārtām pa vidu var izkārtot zemeņu pusītes, ķiršus vai sacukurotus rabarberu gabaliņus. 

Pēc tam kūkas virsu un malas pārsmērē ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar ‘’Austiņu’’ drupačām. 

Dekorē ar ogām vai augļiem un atstāj uz pāris stundām ievilkties.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.