Sastāvdaļas
● 3 burkāni, vairākas vārītas bietes,
● vairāki kartupeļi,
● 2 sīpoli,
● kārbiņa konservētu pupiņu,
● neliela burciņa konservētu šampinjonu,
● 5 skābēti gurķīši,
● 1 tējkarote sinepju,
● majonēze, sāls, pipari.
Bietes biju iegādājusies jau izvārītas, tās sagriezu kubiņos. Atsevišķi izvārīju kartupeļus un burkānus, tos atdzesēju, nomizoju un sagriezu kubiņos. Sagriezu arī gurķus. Nomizoju un sasmalcināju pāris sarkanos sīpolus. Šampinjoni burciņā jau bija sagriezti. Sarkanajām pupiņām nolēju šķidrumu un tās noskaloju. Nu atlika tikai sajaukt visas sagatavotās sastāvdaļas lielā bļodā. Mērcei majonēzi samaisīju ar sinepēm un rūpīgi piejaucu dārzeņiem ar pupiņām un sēnēm, piekaisot garšai arī sāli un piparus. Pārliku vinegretu salātu traukā un rotāju ar tā sastāvā esošajām izejvielām.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne