● 70 – 100 gramu zemeņu,
● 1 rabarbera kāts,
● 200 mililitru piena,
● 1 ēdamkarote medus.
Šo recepti biju atlikusi kā šajā sezonā izmantojamu, jo ledusskapī noglabātie daži rabarberu kāti vēl gaidīja savu “uznācienu”. Mazliet gan šaubījos, kā kokteilī sadzīvos skābie, termiski neapstrādātie rabarberi ar svaigu pienu. Iegādājos arī zemenes un riskēju tomēr to pagatavot. Rabarbera kātu nomizoju un sagriezu gabaliņos. Liku tos blendera krūzē, pievienoju arī noskalotas, apsusinātas un sagrieztas zemenes un šķidru medu. To visu pārlēju ar pienu un sablendēju, lai kokteilis būtu viendabīgas konsistences. Vēl uz brīdi ievietoju pagatavoto maisījumu ledusskapī un pēc laika salēju glāzēs. Nu jau varu teikt – gardumu. Spirdzinošs, ar nelielu skābumiņu. Arī vēderam pēc tā baudīšanas nekas nekaitēja. Iesaku, ja vien ir noglabāts kāds skābais kātiņš. Rabarberus, kā arī zemenes te varam izmantot arī no saldētajiem krājumiem.
- Brigita Skaistkalne