Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.72 m/s, DA vēja virziens

Zemeņu, rabarberu un piena kokteilis

Foto: Brigita Skaistkalne

● 70 – 100 gramu zemeņu,

● 1 rabarbera kāts,

● 200 mililitru piena,

● 1 ēdamkarote medus.

Šo recepti biju atlikusi kā šajā sezonā izmantojamu, jo ledusskapī noglabātie daži rabarberu kāti vēl gaidīja savu “uznācienu”. Mazliet gan šaubījos, kā kokteilī sadzīvos skābie, termiski neapstrādātie rabarberi ar svaigu pienu. Iegādājos arī zemenes un riskēju tomēr to pagatavot. Rabarbera kātu nomizoju un sagriezu gabaliņos. Liku tos blendera krūzē, pievienoju arī noskalotas, apsusinātas un sagrieztas zemenes un šķidru medu. To visu pārlēju ar pienu un sablendēju, lai kokteilis būtu viendabīgas konsistences. Vēl uz brīdi ievietoju pagatavoto maisījumu ledusskapī un pēc laika salēju glāzēs. Nu jau varu teikt – gardumu. Spirdzinošs, ar nelielu skābumiņu. Arī vēderam pēc tā baudīšanas nekas nekaitēja. Iesaku, ja vien ir noglabāts kāds skābais kātiņš. Rabarberus, kā arī zemenes te varam izmantot arī no saldētajiem krājumiem.

  • Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.