Piektdiena, 5. decembris
Sabīne, Sarma, Klaudijs
weather-icon
+5° C, vējš 1.74 m/s, DA vēja virziens

Ziedkāposti un burkāni ar cāļa krūtiņas fileju

● 1 cāļa krūtiņas fileja,
● ½ ziedkāposta galviņas,
● 1 burkāns,
● 1 sīpols,
● 1 – 2 ķiploka daiviņas,
● ¼ glāzes vistas buljona,
● 2 ēdamkarotes citrona sulas,
● citrona miziņa garšai, augu eļļa,
● sāls un citas garšvielas pēc izvēles.

Cāļa krūtiņas fileju noskaloju, apsusināju papīra dvielī un sagriezu mazākos gabalos. Pannā, kuru iespējams izmantot arī gatavošanai cepeškrāsnī, uzkarsēju augu eļļu un apcepu gaļu no abām pusēm. Pēc tam no pannas noņēmu.

Pannā liku notīrītus un pusgredzenos sagrieztus sīpolus un burkānus un apcepu, līdz sīpoli kļuva caurspīdīgi. Ziedkāpostu sadalīju rozetītēs, pēc tam pievienoju dārzeņiem pannā un pacepu vismaz divas minūtes. Tad pieliku spiedē sasmalcinātus ķiplokus, sāli un citas garšvielas, kā arī citrona sulu un rīvētu citrona miziņu. Pielēju buljonu un visu uzvārīju. Visbeidzot virs dārzeņiem izkārtoju arī apceptās cāļa filejas, pannu pārsedzu ar foliju un ievietoju līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 – 20 minūtēm. Viegls un garšīgs dārzeņu ēdiens ar maigu cāļa gaļu.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.