Pirmdiena, 10. novembris
Mārtiņš, Mārcis, Markuss, Marks
weather-icon
+7° C, vējš 1.34 m/s, R-DR vēja virziens

Pārtikas ražotājus aicina piedalīties produktu konkursā

Tituls
“Gada produkts”, profesionāls
vērtējums par pārtikas produktu un potenciāla nonākšana
Latvijas pazīstamākajos restorānos – šādas iespējas mazajiem
pārtikas ražotājiem šoruden sola piedalīšanās jaunajā
konkursā “Novada Garša 2020”. To sadarbībā ar Pavāru klubu
rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Konkurss
notiks 1.oktobr
ī
“Hanzas peronā” pasākum
ā
“Novada Garša”.
 Profesionāla
žūrija produktus vērtēs, neredzot to iepakojumu un nezinot, kas
ir tā ražotājs.

Kopumā
konkursā produktus varēs pieteikt 7 kategorijās:

  • piens un piena produkti (t. sk. kazas un aitas piena
    produkti);

  • gaļas
    produkti;

  • zivju produkti;

  • ogu,
    augļu
    un dārzeņu produkti (t. sk. sulas, dzērieni);

  • maize
    un miltu izstrādājumi;

  • raudzēti
    dzērieni (piemēram, vīns, sidrs u. c., gan alkoholiskie, gan
    bezalkoholiskie dzērieni);

  • inovatīvi/jaunradīti
    produkti.

Pieteikumus
konkursam var iesniegt līdz 20.
septembra pulksten 23.59
 elektroniski
uz e-pastu novadagarsa@llkc.lv.

Svetlana
Riškova, Pav
āru
kluba prezidente: 
“Latvijas
pavāri ar nepacietību gaida profesionālu un neatkarīgu vietējā
produkta vērtējumu, pēc kura atrast uzticamu sadarbības partneri.
Arī no zemniekiem ne reizi vien esam dzirdējuši vēlmi, lai viņus
 profesionāli novērtētu, un viņi varētu saņemt jēgpilnus
ieteikumus produktu uzlabošanai, lai ieņemtu pelnītu vietu
restorānu produktu sarakstā.”

Elīna
Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja
:
“Šis konkurss mazajiem pārtikas ražotājiem un arī “Novada
Garšas” kataloga dalībniekiem ir lieliska iespēja labāk iepazīt
savu ražojumu, to pilnveidot, gūt atpazīstamību, tādējādi
veicinot arī tā noietu. Atšķirībā no iepriekšējos gados
organizētajām “Novada Garšas” aktivitātēm šī ir reize, kad
tiks izcelts tieši produkts, tā garša, kvalitāte, kad to vērtēs
profesionāla žūrija, un nebūs svarīgs ne iepakojums, ne ražotāja
pārdošanas prasmes.”

Katras
kategorijas uzvarētājam
piešķirs medaļu, diplomu, kā arī zelta, sudraba un bronzas
etiķetes – attiecīgi pirmās, otrās un trešās vietas
ieguvējiem. Etiķetes gada garumā varēs izmantot uz konkursā
uzvarējušajiem produktiem. 

Uzvarētāju
apbalvošanas ceremonija notiks “Novada Garšas” ikgadējās
konferences noslēgumā 2.
oktobrī “Hanzas peronā”
.
Savukārt uzvarētāju saraksts tiks publicēts www.novadagarsa.lv un
Pavāru
kluba mājaslapā https://chef.lv/.

Plašāka
informācija 
ŠEIT

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.