Tituls
“Gada produkts”, profesionāls
vērtējums par pārtikas produktu un potenciāla nonākšana
Latvijas pazīstamākajos restorānos – šādas iespējas mazajiem
pārtikas ražotājiem šoruden sola piedalīšanās jaunajā
konkursā “Novada Garša 2020”. To sadarbībā ar Pavāru klubu
rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).
Konkurss
notiks 1.oktobrī
“Hanzas peronā” pasākumā
“Novada Garša”. Profesionāla
žūrija produktus vērtēs, neredzot to iepakojumu un nezinot, kas
ir tā ražotājs.
Kopumā
konkursā produktus varēs pieteikt 7 kategorijās:
-
piens un piena produkti (t. sk. kazas un aitas piena
produkti); -
gaļas
produkti; -
zivju produkti;
-
ogu,
augļu
un dārzeņu produkti (t. sk. sulas, dzērieni); -
maize
un miltu izstrādājumi; -
raudzēti
dzērieni (piemēram, vīns, sidrs u. c., gan alkoholiskie, gan
bezalkoholiskie dzērieni); -
inovatīvi/jaunradīti
produkti.
Pieteikumus
konkursam var iesniegt līdz 20.
septembra pulksten 23.59 elektroniski
uz e-pastu novadagarsa@llkc.lv.
Svetlana
Riškova, Pavāru
kluba prezidente: “Latvijas
pavāri ar nepacietību gaida profesionālu un neatkarīgu vietējā
produkta vērtējumu, pēc kura atrast uzticamu sadarbības partneri.
Arī no zemniekiem ne reizi vien esam dzirdējuši vēlmi, lai viņus
profesionāli novērtētu, un viņi varētu saņemt jēgpilnus
ieteikumus produktu uzlabošanai, lai ieņemtu pelnītu vietu
restorānu produktu sarakstā.”
Elīna
Ozola, LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja:
“Šis konkurss mazajiem pārtikas ražotājiem un arī “Novada
Garšas” kataloga dalībniekiem ir lieliska iespēja labāk iepazīt
savu ražojumu, to pilnveidot, gūt atpazīstamību, tādējādi
veicinot arī tā noietu. Atšķirībā no iepriekšējos gados
organizētajām “Novada Garšas” aktivitātēm šī ir reize, kad
tiks izcelts tieši produkts, tā garša, kvalitāte, kad to vērtēs
profesionāla žūrija, un nebūs svarīgs ne iepakojums, ne ražotāja
pārdošanas prasmes.”
Katras
kategorijas uzvarētājam
piešķirs medaļu, diplomu, kā arī zelta, sudraba un bronzas
etiķetes – attiecīgi pirmās, otrās un trešās vietas
ieguvējiem. Etiķetes gada garumā varēs izmantot uz konkursā
uzvarējušajiem produktiem.
Uzvarētāju
apbalvošanas ceremonija notiks “Novada Garšas” ikgadējās
konferences noslēgumā 2.
oktobrī “Hanzas peronā”.
Savukārt uzvarētāju saraksts tiks publicēts www.novadagarsa.lv un
Pavāru
kluba mājaslapā https://chef.lv/.
Plašāka
informācija ŠEIT