Piektdiena, 26. decembris
Dainuvīte, Gija, Megija
weather-icon
+3° C, vējš 2.24 m/s, Z vēja virziens

"Beķereja" piedāvā izvēles iespējas

Jau vairāk nekā nedēļu ne tikai Gulbenes pilsētas un rajona iedzīvotājiem, bet arī viesiem jaunatvērtajā “Beķerejā” iespējams iegādāties kārdinoši smaržīgas un garšīgas smalkmaizītes, kūkas, plātsmaizes, tortes un cepumus.

Jau vairāk nekā nedēļu ne tikai Gulbenes pilsētas un rajona iedzīvotājiem, bet arī viesiem jaunatvērtajā “Beķerejā” iespējams iegādāties kārdinoši smaržīgas un garšīgas smalkmaizītes, kūkas, plātsmaizes, tortes un cepumus.
Konditoriem, kuru darbu apmeklētājiem iespējams vērot caur stikla sienu, nākas krietni papūlēties, lai spētu apmierināt pircēju pieprasījumu pēc tikko no pannas noņemtajiem kārumiem.
“Šobrīd pircējiem piedāvājam 13 veidu izstrādājumus, bet to klāstu pakāpeniski palielināsim, jo šobrīd visi kopā vēl cītīgi mācāmies,” saka “Beķerejas” vadītāja Sarma Teilāne.
“Beķerejas” līdzīpašnieki ir Kaspars Garlejs, kas ir “Krūmiņa nama” īpašnieks Madonā, un konditors Jens Štalmans no Vācijas. Prezentācijas pasākumā viņi uzsvēra, ka jaunā ražotne ne tikai radīs darba vietas gulbeniešiem, bet piedāvās arī izvēles iespējas pircējiem.
Sākotnēji bijis iecerēts, ka ceptuvē strādās četri konditori, bet to skaitu iespējams palielinās līdz astoņiem, lai spētu apmierināt pieprasījumu.
S.Teilāne stāsta, ka divi konditori strādās arī pa nakti, kuri ceps plātsmaizes, austiņas un citus izstrādājumus, kuriem jāatdziest, lai varētu noņemt no pannas. Arī dienā strādās divi konditori, lai ikviens varētu iegādāties vēl karstas, tikko no krāsns ņemtas bulciņas un pīrādziņus.
Miltus “Beķerejai” piegādā akciju sabiedrība “Dobeles dzirnavnieks”, ar kuru ir noslēgts līgums. Stikla siena, kas atdala tirdzniecības telpu no ceptuves, veidota, domājot par to, lai apmeklētāji varētu vērot, kā viss top, un nerastos šaubas par produkcijas svaigumu.
“Pirmajā darbības nedēļā pārliecinājāmies, ka gulbenieši “Beķerejā” neizvēlas vienu konkrētu izstrādājumu, bet cenšas iegādāties mazliet no visa. Iespējams, ka tas ir tāpēc, ka citur Gulbenē tikko ceptas, vēl siltas bulciņas vai speķa pīrāgus iegādāties nevar,” saka S.Teilāne. Vadītāja stāsta, ka iecerēts cept arī dažādas picas, mazas kūciņas un plātsmaizes un kādus no Vācijā iecienītjiem kārumiem. Veidosies sadarbība ar “Krūmiņa namu” Madonā, no kurienes piegādās lielos kliņģerus un tortes.
“”Beķerejā” radīsim vietu arī dažiem galdiņiem, lai te varētu iemalkot kafiju vai sulu, izvēloties kādu no kūciņām vai smalkmaizītēm. Būs iekārta gāzētas sulas pagatavošanai. Ceru, ka spēsim sagādāt prieku gulbeniešiem,” saka S.Teilāne, kura ir konditorejas izstrādājumu autore. Par “Beķerejas” “rozīnīti” viņa min plātsmaizi ar aprikozēm un krēma bulciņu ar sēkliņām.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.