Sastāvdaļas
● 350 gramu biezpiena,
● 100 gramu skābā krējuma,
● 20 gramu želatīna,
● 100 mililitru ūdens,
● 60 gramu medus,
● vaniļas cukurs garšai,
● valriekstu vai citu riekstu kodoli,
● aprikozes,
● žāvētas dzērvenes,
● žāvētas melnās plūmes vai citi žāvēti augļi,
● piparkūkas.
Bļodā samaisīju biezpienu, skābo krējumu, vaniļas cukuru un medu. Saputoju viendabīgā masā un piejaucu žāvētās dzērvenes, izmērcētas un gabaliņos sagrieztas žāvētas plūmes un aprikozes, kā arī sasmalcinātus Indijas riekstus. Želatīnu pārlēju ar aukstu novārītu ūdeni, uzbriedināju, pēc tam izšķīdināju un pakāpeniski piemaisīju biezpiena masai.
Stikla veidni izklāju ar pārtikas plēvīti, lai vēlāk gardumu vieglāk būtu no tās izņemt, apakšā vēl izkārtoju dažas piparkūkas, tad traukā izlīdzināju biezpiena, žāvēto augļu un želatīna masu. Beigās visu pārsedzu ar piparkūkām, lai, veidni apvēršot, tās kalpotu par deserta pamatu. Te, pēc vēlēšanās, varam likt arī citus cepumus vai tos neizmantot vispār. Ievietoju veidni ledusskapī, lai masa sastingst. Pēc tam apvērsu uz šķīvja, noņēmu pārtikas plēvi un varēju gardumu griezt gabaliņos.
Brigita Skaistkalne