Svētdiena, 28. decembris
Inga, Ivita, Irvita, Ingeborga
weather-icon
+1° C, vējš 4.02 m/s, Z-ZR vēja virziens

Gatavosim makaronu ēdienus

Ar sēnēm un malto gaļu pildītas makaronu trubiņas.

Ar sēnēm un malto gaļu pildītas makaronu trubiņas
Makaronu ēdienus parasti izvēlamies tad, kad kartupeļi ir apnikuši, vēlamies dažādot ēdienkarti vai arī vajadzīgas ātras pusdienas vai vakariņas.
Daudzās ģimenēs vislielākie makaronu cienītāji ir bērni, kuriem tie garšo visdažādākajos veidos. Par neiztrūkstošu piedevu šim ēdienam viņi izvēlas kečupu vai tomātu mērci. Makaronus var pagatavot vārītus, sautētus, ceptus ar dažādām piedevām – gaļu, sēnēm, biezpienu, arī ar dažādām mērcēm – krējuma, sīpolu, dārzeņu. Makaroni labi garšo arī dažādos salātos vai ar svaigiem augļiem, kam pievienots cukurs vai kuri vārīti cukura sīrupā. Tos var pasniegt arī ar ievārījumu.
***
1. Makaronus liek verdošā ūdenī un vāra ne vairāk par minūti. Tos nedrīkst pārvārīt.
2. Apcep sīpolus un malto gaļu.
3. Sagriež gabaliņos sēnes.
4. Apceptai maltai gaļai un sīpoliem pievieno sēnes.
5. Uzmanīgi pilda masu makaronu trubiņās. Lai ēdiens būtu garšīgāks, pildītos makaronus liek uz pannas un nedaudz apcep.
Pildītiem makaroniem nepieciešams: paciņa “Federici” makaronu, viens sīpols, 200 gramu maltas gaļas un 100 gramu šampinjonu. Cepšanai – sviests vai margarīns, “Santa Maria” garšvielas maltai gaļai un sāls. Pasniedz ar tomātu mērci.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.