Svētdiena, 28. decembris
Inga, Ivita, Irvita, Ingeborga
weather-icon
+1° C, vējš 4.02 m/s, Z-ZR vēja virziens

Ciemiņiem gatavo lazanju

Jolanta Vjakse, Vidzemes attīstības aģentūras direktore: – Pārsvarā uzturā lietoju kartupeļus, griķus un rīsus.

Jolanta Vjakse, Vidzemes attīstības aģentūras direktore:
– Pārsvarā uzturā lietoju kartupeļus, griķus un rīsus. Reizēm uzvāru makaronu piena zupu. No makaroniem gatavoju lazanju – īpašu meksikāņu ēdienu. Tas ir ātri pagatavojams. Šāda ēdiena gatavošanā var izmantot visu, kas vien mājās ledusskapī atrodams. Vajadzīgi vārīti makaroni, kurus vienā kārtā liek cepešpannā, tad virsū kārto žāvētu gaļu vai desu. Nākamajā kārtā var atkal likt makaronus, tos pārklāt ar sieru, pēc tam – ar papriku. Virsū uzlej saputotu krējumu un pārkaisa ar sasmalcinātu sieru. Šādu recepti iemācījos Rīgā pie Mārtiņa Rītiņa apmēram pirms desmit gadiem, kad strādāju pie viņa praksē.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.