Sestdiena, 27. decembris
Elmārs, Inita, Helmārs
weather-icon
+2° C, vējš 2.68 m/s, R-ZR vēja virziens

Drumstalmaize ar āboliem

Brīvdienās parasti kārojas pēc kāda salda našķa.

Brīvdienās parasti kārojas pēc kāda salda našķa. Tas nebūt nav jāpērk veikalā, bet var pagatavot sev un ģimenei mājās, ja vien ir vēlēšanās darboties virtuvē. Drumstalmaizes mīklu var ātri pagatavot un tai nevajag daudz sastāvdaļu.
Jāsarūpē viena glāze cukura, trīs glāzes miltu, margarīns vai sviests (200 gramu), viena vai divas olas, vanilīns. Vajadzīgs arī ābolu vai plūmju kompots. To var aizstāt ar skābu ievārījumu.
1. Saspaida ar karoti margarīnu un tajā iemaisa miltus.
2. Pieber cukuru un pievieno olas.
3. Visu rūpīgi samaisa un saberžot izveido drumstalas.
4. Sagriež sīkos gabalos ābolus.
5. Uz pannas biezā kārtā liek apmēram pusi drumstalu.
6. Nākamajā kārtā klāj sagrieztos ābolus vai ievārījumu.
7. Virsū liek drumstalas, lai pilnībā nosegtu apakšējās kārtas.
8. Pārkaisa ar vanilīnu.
9. Liek cepeškrāsnī un cep 30 līdz 40 minūtes.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.