Sastāvdaļas
• 1 sauja rukolas,
• 1 sīpols,
• 2 ķiploka daiviņas,
• 1 čili pipariņš,
• sāls,
• 400 gramu garo makaronu “Spaghetti”,
• 6 ēdamkarotes olīveļļas,
• malti melnie pipari,
• 2 ēdamkarotes konservētu kaperu.
Sātīgs ēdiens, kas nav trekns, taču ir vienkāršs un neticami garšīgs. Par to pārliecinājos, jau pagatavoto (un tad jau tas laikam jāsauc par pastu) baudot. Tiesa gan, visu paciņu neizmantoju, tikai kādu trešo daļu. Pārējās sastāvdaļas gan ņēmu apmēram tikpat, cik receptē bija norādīts.
Rukolu noskaloju, apsusināju un saplucināju sīkāk. Sīpolu un ķiplokus notīrīju un sasmalcināju, aso pipariņu pārgriezu, iztīrīju no sēkliņām, noskaloju un sagriezu smalkās ripiņās.
Garos makaronus izvārīju pēc norādījumiem uz iepakojuma – 100 gramiem nepieciešams apmēram viens litrs pasālīta ūdens, jāvāra 8 – 10 minūtes. (Ūdeni vajag liet daudz tāpēc, lai makaroni vāroties nesalīp kopā. Esam gan raduši katlā vēl pievienot eļļu, taču pilnā traukā arī tas nelīdz un makaroni var saķept.) Pēc tam tos nokāsu, mazliet šķidruma atstājot.
Sīpolus līdz caurspīdīgumam apcepu olīveļļā, pievienoju sasmalcinātos ķiplokus un sagriezto aso pipariņu. Pacepu visu vēl dažas minūtes.
Izvārītos makaronus sajaucu ar pannas saturu, rukolu, pielēju pavisam nedaudz šķidruma, kurā bija vārījušies makaroni, piekaisīju piparus un sāli, pievienoju arī konservētos kaperus. Ēdienu vēl samaisīju un karstu izliku uz šķīvjiem.
– Brigita Skaistkalne