Sastāvdaļas
• 300 gramu biezpiena,
• 2 olas,
• medus,
• 1 lavaša plāksne,
• mellenes.
Lai nebūtu jāmīca mīkla, to iespējams aizstāt arī ar… lavašu. Par to pārliecinājos, izcepusi šo gardo ruleti. Tā izdevās arī veselīgāka un diētiskāka par citiem našķiem, jo ir olbaltumvielām, nevis ogļhidrātiem bagāta.
Biezpienu sajaucu ar olu un olas baltumu, pievienoju medu, cik nu šķita vajadzīgs, lai masu nepārsaldinātu.
Taisnstūra veida lavaša plāksni ērtības labad locījuma vietā pārgriezu uz pusēm. Katru daļu pārsmērēju ar sagatavoto biezpiena pildījumu un pa virsu pārkaisīju mazliet saspiestas svaigas lielogu mellenes. Satinu divas ruletes un izvietoju uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar dakšiņu saklapēju atlikušo olas dzeltenumu un ar to pārsmērēju abas sagataves. Cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 25 – 30 minūtes. Gatavās ruletes padzesēju un sagriezu gabaliņos. Saldummīļi gardo cepumu vēl var pārkaisīt ar pūdercukuru.
– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne