Svētdiena, 28. decembris
Inga, Ivita, Irvita, Ingeborga
weather-icon
+0° C, vējš 4.02 m/s, ZR vēja virziens

Bumbieris karameles mērcē

Bumbieris.

Bumbieris
1 bumbieris
200 g ūdens 100 g cukura
2 anīsi
Karamele
200 g cukura
50 g glukozes
75 g ūdens
Cepums “Kokosriekstu tuile”
25 g kokosriekstu skaidiņu
25 g cukura
25 g sviesta
25 g olas
Karameles mērce
100 g cukura
200 g putukrējuma
Gatavo
Nomizotu bumbieri uzvāra ūdenī, kam pievienots cukurs un anīss, līdz tas kļūst mīksts. Izvelk no ūdens.
Kamēr bumbieris vārās, sajauc visas karamelei nepieciešamās sastāvdaļas un vāra, līdz masa ir gaiši brūna.
Bumbieri iemērc karamelē un liek ar eļļu iesmērētā šķīvī.
Cepumu sastāvdaļas saliek bļodā, sajauc, pannu iesmērē ar sviestu, apkaisa ar miltiem.
Uz pannas liek nelielas mīklas kaudzītes, kuras izplūst.
Cep, līdz cepumi ir gaiši brūni. Kamēr tie ir silti, saloka vēlamajā formā.
Cukuru grauzdē uz pannas, līdz tas kļuvis tumši brūns, tam lej klāt putukrējumu un pēc tam izkāš.
Bumbieri pasniedz kopā ar cepumiem un karameles mērci.

Komentāri

Dzirkstele.lv aicina interneta lietotājus, rakstot komentārus, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro minētos noteikumus, komentārs var tikt izdzēsts vai autors var tikt bloķēts. Administrācijai ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem. Jūsu IP adrese tiek saglabāta.