Abonē e-avīzi "Dzirkstele"!
Abonēt

Reklāma

Tiramisu ar ogām

• 250 gramu maskarpones,
• 2,5 ēdamkarotes pūdercukura,
• 2 olas,
• 200 mililitru stipras kafijas,
• rums,
• 100 – 200 gramu cepumu “Dāmu pirkstiņi”,
• kakao un ogas
• rotājumam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tiramisu – itāļu deserts ar kafijas garšu – ir kļuvis par vienu no populārākajiem vai visā pasaulē, un to jau esam iecienījuši arī mēs. Pie tam, nav nemaz tik sarežģīti to pagatavot, jo te izmantojam gatavus biskvīta cepumus un jācep nekas nav. Olām gan jābūt “uzticamām”, jo tās šā garduma pagatavošanai lietojam svaiga.

Olām atdalīju baltumus no dzeltenumiem. Baltumus ar mikseri saputoju stingrās putās – te nedrīkst būt klāt ne kripatiņas dzeltenuma, jo tad putojums neizdosies. Atsevišķi sakūlu dzeltenumus ar pūdercukuru. Masai putojot jākļūst gaišākai un jāpalielinās apjomā. Dzeltenumu masai pēc tam pievienoju maskarpones sieru un atkal saputoju. Beidzot uzmanīgi, ar lāpstiņu iecilājot no apakšas uz augšu, iejaucu saputotos olu baltumus.

Šādu desertu varam kārtot gan porciju trauciņos, gan, un šoreiz tā darīju arī es, – izjaucamajā veidnē kā kūku. Cepumus veikli pa vienam iemērcu stiprā melnā kafijā ar ruma “piešprici” un izkārtoju veidnes apakšā. Pārliku kārtu krēma. Pēc tam – kārta cepumu un atkal kārta krēma. Tā kā izvēlētā veidne nebija liela, atlikušo krēmu kopā ar cepumiem izliku arī stikla trauciņā. Pagatavoto tiramisu ievietoju ledusskapī uz apmēram sešām stundām. Gatavo desertu pēc tam vēl pārkaisīju ar kakao pulveri un izrotāju ar zemenēm un lielogu mellenēm. Garšoja lieliski.

– Teksts un foto: Brigita Skaistkalne

Līdzīgi raksti

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Gulbenes novads - Dzirkstele.lv komanda.

casibom giriş casibom bahsegel jojobet